Bromfietsverzekering voor de Oldtimer

De bromfiets deed begin jaren '50 zijn intrede in onze contreien en was door zijn simpele constructie vaak zelf te construeren. Het werd snel een statussymbool voor de hippe jeugd, die in hun drang naar rebellie getooid met vetkuiven op hun brommers de straten onveilig maakten. Deze brommers roepen voor de jeugd van toen nog steeds een gevoel van nostalgie op.

Minder gebruik, lagere premie

Verzekeringen voor oldtimer bromfietsen werden dan ook speciaal ontworpen voor diegenen die puur in het kader van een hobby de trotse bezitter zijn van een oud type bromfiets, bijvoorbeeld een Zundapp of Kreidler. In deze gevallen zal de bromfiets dus meestal enkel op de openbare weg verschijnen bij mooi weer, wanneer de eigenaar er voor zijn plezier een stukje mee gaat rijden.

Doordat het gebruik van de oldtimer bromfiets veel lager zal zijn dan dat van een normale bromfiets, is het risico op ongevallen logischerwijs ook veel kleiner. Het verzekeren van een oldtimer zal dan ook altijd voordeliger uitvallen dan het afsluiten van een normale verzekering.

Voorwaarden

U kunt natuurlijk niet alle bromfietsen verzekeren als oldtimers, daarom zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Ten eerste dient u een ander motorvoertuig op uw naam te hebben staan, dat u gebruikt voor uw dagelijks niet-recreatief vervoer. Ten tweede dient de verzekerde en bestuurder een minimale leeftijd van 24 jaar te hebben en tenslotte dient het voertuig zelf minimaal 25 jaar oud te zijn om van een oldtimer te kunnen spreken.

Aanvullende verzekering

Indien u over een oldtimer bromfiets beschikt, is er nog een extra aanvullende verzekering die voor u extra interessant kan zijn. Uw oldtimer beschikt namelijk mogelijk over kostbare en moeilijk verkrijgbare onderdelen. In tegenstelling tot uw gewone bromfiets (die minder vaak zal beschikken over onderdelen die duurder zijn dan €1.500) is het in dat geval aangeraden om een accessoires verzekering af te sluiten, die uw onderdelen verzekert tegen schade, diefstal (in dit geval verplichten de meeste verzekeringsmaatschappijen wel dat u naast uw standaardslot nog een extra beveiligd slot voorziet op uw voertuig), enzovoort.De Goedkoopste Bromfietsverzekering

Iedereen zoekt de goedkoopste verzekering, maar hoe ga je op zoek naar de goedkoopste? Wij helpen je met deze soms erg moeilijke zoektocht!

Meer over de goedkoopste brommerverzekering vinden...

Brommerverzekeringen Vergelijken

Om de goedkoopste verzekering te vinden moet je natuurlijk meer dan één verzekeringspolis vergelijken. Wij leggen je uit hoe je dit kan doen!

Meer over brommerverzekeringen vergelijken...

Bromfietsverzekering Opzeggen

Je hebt al een brommerverzekering, maar je zou graag overschakelen naar een andere verzekeraar, of je hebt besloten je bromfiets te verkopen? Bekijk op deze pagina welke stappen je best neemt om je bromfietsverzekering op te zeggen!

Meer over bromfietsverzekeringen opzeggen...