Bromfietsverzekering opzeggen

Overschakelen naar een andere maatschappij

Stel dat u van uw bromfietsverzekering af wilt omdat u wil overschakelen op een andere verzekeringsmaatschappij. U dient hiervoor eerst uw lopende polis even bij de hand te nemen. In de meeste gevallen gaat het over éénjarige contracten die u al dan niet (stilzwijgend) verlengt. In het geval dat u reeds langer dan één jaar verzekerd bent geweest, kunt u vanaf elk gewenst moment uw verzekering opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Deze opzegging dient net als bij de meeste verzekeringen te gebeuren op schriftelijke wijze, middels een aangetekende brief naar uw verzekeringsmaatschappij.

Na verkoop

Het kan ook dat u uw brommer van de hand heeft gedaan waardoor de verzekering uiteraard al zijn nut heeft verloren. In dit geval moet u naast uw opzegbrief ook een kopie van het vrijwaringsbewijs van uw oude bromfiets naar uw verzekeringsmaatschappij opsturen. Als u uw bromfiets heeft verkocht aan een particulier, dan kan u een dergelijk bewijs verkrijgen op het postkantoor, vanaf het moment dat het kenteken op de nieuwe eigenaar wordt overgeschreven. Besef bij een dergelijke verkoop wel dat het onmogelijk is om ook uw bijbehorende verzekering over te schrijven op naam van iemand anders. Met uw verzekering bouwt u juist uw persoonlijke schadevrije jaren op en deze zijn onmogelijk door te geven aan iemand anders. Bovendien zijn ze in uw eigen voordeel te gebruiken wanneer u overstapt naar een auto- of motorverzekering.

Kapotte brommer, verzekering loopt door

U kunt uw bromfietsverzekering niet beëindigen omdat deze kapot is gegaan. Je blijft in dit geval als eigenaar nog steeds verplicht om uw voertuig te verzekeren, ook al gebruik je hem niet. Enkel in het geval dat u ook uw kenteken laat schorsen (tevens bij het postkantoor), kan u uw verzekering tussentijds stoppen.

Het internet is uw vriend

U was er misschien niet van op de hoogte, maar ook bij het opzeggen van uw verzekering kan het internet een bron van inspiratie zijn. Er zijn namelijk tal van websites te vinden waarop u uw opzegbrief van verschillende producten en diensten direct kunt downloaden na het invullen van uw persoonlijke gegevens. Dit kan zeer nuttig zijn wanneer de administratieve rompslomp u ervan weerhoudt om een te dure verzekering tegen uw zin te behouden.De Goedkoopste Bromfietsverzekering

Iedereen zoekt de goedkoopste verzekering, maar hoe ga je op zoek naar de goedkoopste? Wij helpen je met deze soms erg moeilijke zoektocht!

Meer over de goedkoopste brommerverzekering vinden...

Brommerverzekeringen Vergelijken

Om de goedkoopste verzekering te vinden moet je natuurlijk meer dan één verzekeringspolis vergelijken. Wij leggen je uit hoe je dit kan doen!

Meer over brommerverzekeringen vergelijken...

Bromfietsverzekering Opzeggen

Je hebt al een brommerverzekering, maar je zou graag overschakelen naar een andere verzekeraar, of je hebt besloten je bromfiets te verkopen? Bekijk op deze pagina welke stappen je best neemt om je bromfietsverzekering op te zeggen!

Meer over bromfietsverzekeringen opzeggen...