Brommerverzekeringen Vergelijken

Wat is gedekt?

Een interessante optie die u in gedachten kan houden wanneer u verschillende brommerverzekeringen met elkaar gaat vergelijken is een aanvullende diefstalverzekering. Elk jaar worden er namelijk meer dan 10.0000 brommers en scooters gestolen, wat het zeker de moeite waard maakt om over een dergelijke aanvulling van uw verzekering meer informatie te vragen aan uw verzekeringsmakelaar.

Naast de minimaal verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA) en de zojuist besproken diefstalverzekering is er nog een derde component die dikwijls binnen de aangeboden brommerverzekeringen voorkomt, de zogenaamde casco-verzekering. Waar de BA u dekt tegen schade die u als bestuurder aanricht bij anderen, dekt de casco u tegen schade aan uw eigen brommer of bromfiets en de nodige reparaties die hieruit voortvloeien. De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken onder de casco-verzekering ook uw helm en kleding voor een maximaal bepaald bedrag.

Wat kan de maatschappij extra aanbieden?

Daarnaast kennen de verzekeringsmaatschappijen nog een aantal aanvullende verzekeringen. Voorbeelden hiervan zijn juridische hulp na een ongeval en de zogenaamde opzittendenverzekering. De eerste module voorziet in rechtsbijstand na een ongeluk en is niet verplicht. Toch is het aan te raden om deze module in overweging te nemen. Wanneer u namelijk het slachtoffer bent van een ongeluk (en zelf niet in fout bent) en de tegenpartij niet verzekerd is of betwist dat hij degene is die in fout is (met een eventuele rechtszaak tot gevolg), voorziet deze module u van een advocaat. Met de opzittendenverzekering verzekert u naast uzelf ook uw medepassagier indien deze door een ongeluk komt te overlijden of een vorm van invaliditeit oploopt.

Vergelijk niet alleen op prijs, ook op diensten

Het internet biedt u uitstekende mogelijkheden om verschillende brommerverzekeringen met elkaar te vergelijken. De belangrijkste taak voor u als toekomstig verzekerde is om vakkundig op een rijtje te zetten wat welke verzekering precies vergoedt en wat niet. Bekijk in dit geval bijvoorbeeld of de verzekering bescherming biedt bij gevallen waarin u in het buitenland met pech of schade te maken krijgt. Vergelijk dus niet enkel op prijs, maar vooral op de aangeboden diensten die hier tegenover staan. Zo voorkomt u dat uw goedkope keuze achteraf het duurste uitvalt.

Neem uw polisbedenktijd

Stop tenslotte uw beslissingsproces niet wanneer u op 'akkoord' hebt gedrukt op de website van de aanbieder. De meeste makelaren bieden namelijk een zogenaamde polisbedenktijd. Dit geeft u de mogelijkheid om de opgestuurde polis thuis nog eens rustig te bekijken en daarna al dan niet te beslissen om de verzekering af te sluiten. Bent u niet tevreden, dan kan u de polis vaak kosteloos terugzenden.De Goedkoopste Bromfietsverzekering

Iedereen zoekt de goedkoopste verzekering, maar hoe ga je op zoek naar de goedkoopste? Wij helpen je met deze soms erg moeilijke zoektocht!

Meer over de goedkoopste brommerverzekering vinden...

Brommerverzekeringen Vergelijken

Om de goedkoopste verzekering te vinden moet je natuurlijk meer dan één verzekeringspolis vergelijken. Wij leggen je uit hoe je dit kan doen!

Meer over brommerverzekeringen vergelijken...

Bromfietsverzekering Opzeggen

Je hebt al een brommerverzekering, maar je zou graag overschakelen naar een andere verzekeraar, of je hebt besloten je bromfiets te verkopen? Bekijk op deze pagina welke stappen je best neemt om je bromfietsverzekering op te zeggen!

Meer over bromfietsverzekeringen opzeggen...