De goedkoopste bromfietsverzekering

Verschillende factoren spelen een rol bij het vaststellen van de hoogte van uw verzekeringspremie, zoals leeftijd, type brommer, profiel van de bestuurder enzovoort.

Op naam van de bestuurder of niet?

Het zal voor een minderjarige bestuurder steeds goedkoper blijken om de bromfiets te verzekeren op naam van de ouders. Dit is echter toch niet aan te raden. De verzekering is weliswaar ontegensprekelijk goedkoper, maar tevens ongeldig. In het geval dat de verzekeringsmaatschappij namelijk kan aantonen dat het kind i.p.v. de ouders de voornaamste bestuurder van het voertuig is, zal de verzekeringsmaatschappij proberen om niets uit te betalen in geval van een ongeluk. Uiteindelijk is het dus goedkoper om de verzekering gewoon op naam te zetten van de voornaamste bestuurder. Een extra voordeel hierbij is dat deze (minderjarige) bestuurder op deze manier reeds een aantal schadevrije jaren opbouwt. Hiervan kan deze later profijt hebben bij een eventuele overstap naar een auto- of motorverzekering.

Leeftijd, schadeverleden en woonplaats

Waar je ook op zoek gaat naar de goedkoopste bromfietsverzekering, elke premie zal afhankelijk gemaakt worden van je leeftijd en je eventuele schadeverleden. Daarom betaal je ook de hoogste premie wanneer je net 16 bent, omdat de verzekeraar ervan uitgaat dat u op deze leeftijd het meest onervaren bent in het besturen van uw voertuig. Als je vervolgens steeds langer schadevrij rijdt, ga je automatisch steeds minder betalen voor je verzekering. Een laatste factor waarmee veel verzekeringsmakelaren rekening houden bij het vaststellen van uw premie, is uw woonplaats. Uw premie zal namelijk lager uitvallen wanneer u woonachtig bent in een regio waar de kans op bromfietsschade minder groot is.

Risico's en korting

Daarnaast is de hoogte van je premie steeds afhankelijk van het risico waartegen je jezelf wilt indekken. De logica in dit geval schrijft voor dat je minder premie zal betalen indien je meer eigen risico accepteert. Een extra punt van aandacht waar we op u willen wijzen is het afsluiten van meerder verzekeringen bij dezelfde maatschappij. Wanneer u namelijk samen met uw bromfietsverzekering bijvoorbeeld ook en brandverzekering of autoverzekering afsluit bij dezelfde verzekeringsmaatschappij afsluit, kan uw dikwijls een korting bekomen.De Goedkoopste Bromfietsverzekering

Iedereen zoekt de goedkoopste verzekering, maar hoe ga je op zoek naar de goedkoopste? Wij helpen je met deze soms erg moeilijke zoektocht!

Meer over de goedkoopste brommerverzekering vinden...

Brommerverzekeringen Vergelijken

Om de goedkoopste verzekering te vinden moet je natuurlijk meer dan één verzekeringspolis vergelijken. Wij leggen je uit hoe je dit kan doen!

Meer over brommerverzekeringen vergelijken...

Bromfietsverzekering Opzeggen

Je hebt al een brommerverzekering, maar je zou graag overschakelen naar een andere verzekeraar, of je hebt besloten je bromfiets te verkopen? Bekijk op deze pagina welke stappen je best neemt om je bromfietsverzekering op te zeggen!

Meer over bromfietsverzekeringen opzeggen...